Fishing Copenhagen

Fishing trips in Copenhagen

Axel Bjørn Pedersen var 12 år, da han fangede sin første fisk i en Nordjysk å. En havørred på 43 cm, som blev startskuddet til en besættelse, som i dag har varet syv år, og fortsat kører på uformindsket styrke. Siden er besættelsen også blevet dyrket i Københavns Havn, hvor Axel har et utal af pæne torsk på samvittigheden.

Tilbage i 2017 kastede Axel første gang en jig i Københavns Havn, og det viste sig straks at være en god ide. 

– En af mine venner hev mig med i havnen, og på første tur fangede jeg en rigtig flot torsk. Siden er jeg blevet ved, og har fisket rigtig meget herinde. Det passer mig godt, for jeg går på HTX i 3G og kan sagtens nå en tur efter en skoledag. Det er fedt, at man kan nå pladserne og opleve godt fiskeri på en helt almindelig hverdag. 

Turene har givet Axel en fin fornemmelse for fiskeriet, og han er ikke bleg for at dele et par tips. 

– Jeg bevæger mig virkelig meget, når jeg fisker, og har jeg først fået hug et sted, så bliver jeg gerne i området, da erfaringen viser, at der ofte er flere fisk ganske tæt på. For to år siden havde jeg fx. en tur ved den Sorte Diamant, hvor jeg og en kammerat ramte kanonfiskeri. Jeg fik et godt hug, og bad ham hjælpe med landingen. Han lagde stangen fra sig, så hans jig lige akkurat kom 5 centimeter under vandet, og jeg nåede lige at sige, at den ville ryge i vandet, hvis en fisk tog den. Da så vi en 2 kilos torsk hamre op fra bunden og hugge. Stangen var ikke mange centimeter fra at blive trukket under, men det lykkedes os at lande begge to, og der var mange flere fisk i området.

En god agn daler langsomt og holder bund

Axel har tidligere arbejdet to år i Sport Dres, så han går meget op i grej, og som ambassadør for Westin Fishing er han måske lidt farvet, når man spørger ind til hans endegrej.

– Min favorit er Westins Shad Teez i mørke farver. Jeg tror på små agn, som jeg for det meste fisker på almindelige blyhoveder. Men af og til skifter jeg til de mindre hoveder, som bedre kan overliste fiskene, når de er kræsne. Langt de fleste gange oplever jeg, at torskene hugger i spinstoppet, hvor agnen går mod bunden, så en god agn for mig er en, der holder bund, og som daler rimeligt langsomt, så spinstoppet kan vare lidt længere. 

Blev udfisket af Topgunn

Axel har haft mange gode oplevelser med havnefiskeriet – både socialt og fangstmæssigt – og et af de møder han fremhæver var, da han mødte Topgunn i havnen. 

– Jeg og en kammerat så ham stå og fiske, og til sidst samlede vi mod til os, og gik hen for at høre, hvad han fangede og tage et billede. Han var lige startet, så vi gav ham nogle tips til fiskeriet og sludrede lidt. Han fangede han ikke noget den dag, men noget tid senere var vi i Skovshoved Havn og fiske, og der gav han os totalt tørt på med nogle fine torsk. Han var megafin, og det var godt gået af ham. 

Drømmen om en Giant Trevally

Axel fisker alle arter inden for kastevidde, men særligt havørreden har en plads i hans fiskerhjerte, og de sidste syv somre har han brugt hos sin farmor, hvor han har jagtet blankfisk i barndommens å. 

Det adrenalin-rush man får, når fisken hugger, kan jeg aldrig få nok af, uanset hvilken art det er. Sidste år boede jeg seks uger hos min farmor, og selv i perioder hvor der var alt for lidt vand i åen, tager jeg afsted og kæmper for det. 

Snart afløses HTX af to sabbatår, og det er næppe nogen overraskelse, hvad de kommer til at handle om. 

Første år skal jeg bare arbejde og tjene penge, mens jeg fisker ved siden af. Derefter skal jeg ud og rejse. Jeg vil gerne til New Zealand og fange en haj, og til Maldiverne og fiske Giant Trevally. Det er jo noget sygt visuelt fiskeri mod en af de stærkeste og hurtigste fisk i verden. Det skal jeg bare prøve, lyder det fra Axel. 

Dagen efter vi har talt sammen, åbner jeg Instagram, hvor Axel hjemmevant poserer med sæsonens første torsk fra havnen. Han kan sit kram den unge fisker. 

Havnens Helte er skabt i samarbejde med grejbutikken Sport Dres.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: