Fishing Copenhagen

Fishing trips in Copenhagen

Vi spoler tiden tilbage. Amanda Brinkløv er 11 år gammel, og hun går med fiskestangen ned til en lille sø i Midtjylland. Hun er fascineret af livet under vand og har fisket før men uden for alvor at blive bidt. 

– Jeg stod ved bredden og kastede ud med en spinner. Jeg vidste nok ikke helt, hvad jeg lavede, men det var hyggeligt at stå der i naturen. Efter kort tid lavede jeg et fejlkast, så jeg ramte nogle siv helt tæt på land. Jeg nåede lige at blive irriteret, da sivene blev levende, vandet blev pisket op, og en kæmpe gedde fræsede afsted med min spinner. Det var voldsomt. Men på en eller anden måde fik jeg den på land, og det var vildt overvældende.  

Fisken blev selvfølgelig vist stolt frem i familien, og det blev starten på en interesse, der nu har holdt ved i mere end 15 år. I dag bor Amanda på Amager, og nyder godt af fiskeriet på Amager Strand og i Københavns Havn. 

– Nogle bruger yoga, andre mindfullness. Fiskeriet er blevet min vej til at stresse af, men jeg nyder også det sociale i det, når jeg mødes med vennerne i havnen. Hvor andre måske taler over en brunch, så ses vi med fiskestang i hænderne.

Spørg, spørg og spørg

At Amanda er skrap til havnefiskeriet viser flere flotte fangster de seneste år, og det er ikke kommet gratis. Der har været masser af nulture undervejs, men det, understreger hun, er en del af lystfiskeriet. 

– Jeg har lavet alle de klassiske begynderfejl, men jeg er blevet ved og har aldrig været bleg for at bede om hjælp fra andre lystfiskere med mere erfaring. Hvis man er ydmyg og spørger andre til råds, får man hurtigere noget ud af fiskeriet rent fangstmæssigt. Det er faktisk det bedste tip, jeg kan give nye lystfiskere. Spørg løs. Jeg fisker på alle de klassiske steder som havnen, Amager Strand og Helsingør, og venlighed og åbenhed har hjulpet mig til at blive bedre alle steder. 

Selvom fiskeriet bliver taget alvorligt, skal der også være plads til noget godt at spise og en genstand eller to, når Amanda er afsted. Og den bedste oplevelse fra havnen involverer da også både flex på klingen og druesaft i glasset. 

– Det var sådan en lun og mild sommeraften, hvor en ven og jeg delte en flaske vin, mens vi fiskede efter torsk. Vores forventninger var ikke store, men lige pludselig var fiskene bare helt tæt under land, og det ene hug afløste det andet. Det var vildt. Sådan en aften kan man jo blive høj af. 

Anstrengt forhold til knæk og bræk

I den mere kedelige kategori falder en anden tur, der ødelagde Amandas forhold til “knæk og bræk”-udtrykket. 

– For nylig havde jeg en rigtig øv-dag, hvor topdelen af min stang gik i stykker i et kast. Jeg tog det ikke så tungt, for jeg havde taget reservestang med. Men da jeg pakkede den ud, så jeg, at topøjet var blevet slået i stykker, så jeg stod med to ødelagte stænger. Det var sådan en dag, man gerne bare vil glemme, og siden da har jeg haft det anstrengt med udtrykket “knæk og bræk”.

Knækkede stænger slår dog ikke Amanda ud af kurs, og som supplement til de mange gode oplevelser i havnen er hun nu begyndt at interessere sig for kystfiskeriet, så mon ikke også hun snart lander de første fine blankfisk. 

– Havørreden er jo en sindssygt snu fisk, der kræver tålmodighed at overliste. Kystfiskeriet kunne sagtens være min næste udfordring. 

Tak for snakken Amanda! Det var en fornøjelse. Hvis du vil se billeder fra nogle af Amandas ture, kan du følge med på Instagram på hendes egen profil @Brinkloev og hos fiskegruppen @Fiskekonerne, som Amanda er del af. 

(Artiklen er del af serien Havnens Helte, som er skabt i samarbejde med grejbutikken Sport Dres.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: